Начало / Как да стигнем


Как да стигнем до Керамоти?

С кола


Най-удобния начин да се стигне до Керамоти е със собствен транспорт. Разстоянието от София през ГКПП Илинден е 357 км и отнема около 5 часа и 30 минути. А от Пловдив пътуването трае с два часа по-малко. Моля посетете: http://www.thassos-ferries.gr/paths-en.html. Тук ще намерите информация за това как да се ориентирате, идвайки от автомагистрала "Егнатия Одос". В посока Кавала-Ксанти има отбивка за Керамоти. В обратната посока се отбива посока Хрисуполи и о-в Тасос и се минава през град Хрисуполи, Хрисохори, Неа Кария и Хайдефто, преди да се влезе в Керамоти.

За най-кратки маршрути от София и всички обласни градове до Керамоти, разстояние и продължителност на пътя моля кликнете тук.

С автобус

Ежедневно има автобус София - Кавала - София. Пътуването трае около шест часа и половина. На всеки час се движи автобус Керамоти – Кавала, а на всеки 30 минути - до Ксанти. Ако ви се ходи до близкия остров Тасос, тук можете да намерите фериботното разписание: http://www.thassos-ferries.gr/schedule-en.html#. Пътуването до там отнема 30 минути.

Със самолет

По въздуха до Керамоти може да се стигне с редовни полети от Атина (два пъти на ден), Виена, Берлин и Щутгарт. Международното летище на Кавала се намира само на 12 км от курорта. 

Разстояния до Керамоти

от София - 357км, около 5 часа и 30 мин през Банско и ГКПП "Илинден"

от София през Пловдив, Хасково и Маказа 405 км, но 5 часа (половината път е автомагистрала!) 

от Пловдив  - 241км, около 3 часа през Маказа. 

от Бургас - 410км, около 4.30 мин. през Маказа. 

от Варна - 534км, около 6 часа през Маказа.

Русе - 475км, около 6 часа през Маказа.

Стара Загора - 257км, около 3 часа през Маказа.

 

Как да стигнем до Керамоти