Начало / Околностите


В околностите на Керамоти

Керамоти е подходяща дестинация както за продължителни слънчеви бани и забавления във водата, така и за любителите на екстремния и алтернативен туризъм – скално катерене, рафтинг, каяк, трекинг, маунтън байкинг, конна езда. Всички тези занимания са възможни на трийсетина километра североизточно от Keramoti, при село Токсотес (при Теснините на Нестос), а трекингът и каякът, и по по-долното течение на река Нестос, която извира от Рила и достига до Егейско море във вид на делта, само на няколко км от Керамоти.

Keramoti е най-удобният изходен пункт за еднодневни екскурзии до остров Тасос, който отстои само на няколко морски мили и пътуването с ферибот трае трийсет минути.

 

Още за околностите на Керамоти

 

Заслужава си да се посетят още Кавала и Ксанти - два града с богато историческо минало и интересни забележителности. И двата града са преживяли период на икономически разцвет през ХVІІІ и ХІХ век, вследствие бума на тютюнопроизводството и търговията с тютюн. Това ги е белязало с множество импозантни къщи в различни разноцветни къщи, характерни за онова време. За повече информация за Кавала, моля кликнете тук, а за Ксанти тук